//TAKE MY HEART
~ faiza 'azamta fatawakkal 'ala Allah ~
Thursday, January 12, 2012 @ 10:00 PM | 0 Comment [s]

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM


Alhamdulillah dapat juga meneruskan entri baru untuk kali kedua bg tahun ni..sekarang ni tengah sibuk skt memandangkan mnggu imtihan sedang melanda pelajar2 unirsti malaya bt masa ni..:). emm..klu di teliti mse exam ni la asenye bru nk mentelaah blk subjek2 yg diajarkan olh pnsyarah dalam klas..klo xsblm ni mse kosong terbuang dan mmbazir dgn bnde2 lain..hemm
xpayah nk ckp kat org sgt la kan..tgk dri sndri sudaaa..hihihi

yes yes!!..mmg btul pon..penah kdg2 trase mcm ape yg kite blaja mse kuliah bt kita xpaham..

*...ape la yg lecturer ni ckp kt dpn ni!!
*..ok,ok wat2 paham je dlu..t blk semak..xsemak pon padahal!!
*xpela..sembang jap..huhu



haa..e2 la sore2 syaiton dan bisikannye yg membtkn kdg2 ase malas..mls sgt3 pon ade..harap2 sem akan datang xterjadi perkara camni..
:( xmoh xmoh..
sebenarnye takot je klu niat ni jd belajar sbb nk exam..ya Allah jauhkan perasaan ni.. nk cite ni,ade 1subjek 2 yg kureng ckit nk faham dlm klas lecture bkn ckt snanye,bny gak,, mmg ase xleh nk score la subj ni!! siyess!! dalam ati kate ape yg ak blaja slame ni!! msk dlm klas lecture hnya masuk smpaikan mcm cite,xde handout ape2 or nota..juz die kate die bc buku ni..buku 2...so,awk bacala..perghh!! xtw la nk jdi ape dri ni..
menjelang time exam mse gap antra subjek 2 ngn sbjek sblm 2 ade sehari je!!! Allahhhh !! xckp2 bg aku dlm mse 2hri plg kurang,,ak xtw ap yg ak nk bc ni!! tp apekan daye,bkn kite yg berkuasa unt tentukan sume 2,kite ikut je.. yg pnting usaha!!


tiba hari yg memberi peluang unt study,trs cntc kwn nk study same,sbb kitorg pon lebey krg je..mmg pulun abes la ari 2..1hari pulun untuk beberapa pnye mnggu kuliah dan subjek only one day!! ya Allah..mmg usaha memahamkan bnde yg dianggap dan di set dlm mind bnde yg payah!besungguh memahamkan ape e2 falsafah skian2..itu..ini..smpai telelap skt pon klm kabut tgk jam! yg kwn 2 plak sme2 bg smng  "kite kne abeskn!!" berdaya ke aku ni??mcm2 bebisik kt lam ati ni,tepis tepis!! tpi ...bile da dpt..TENGOKK!! alhmdlillah :)
ya allah dis is miracle!!

bleh abess!! subhanallah..mmg la usaha 2 pntg untuk mncapai kejayann..bak kata pepatah nak seribu daya xnk seribu dalih..penat 2 mmng penat laa..tp pengorbanaa 2 harap Allah pandang :) next day bile ari test, Alhamdulillah dapat jwp :) ape yg kite usahakan 2 e2 yg kite dpt :) memadailah kan :)

trus tanamkan dlm dri,lps ni kite kne usaha USAHA usaha yg xterhnti. di susuli dgn tawakkal kpd Allah. alhamdulillah pas ni ade 1paper lg yg tinggal..harap xterjadi lg cam ni..i'Allah bleh2..u can do it!!

"apabila Engkau telah berazam. maka bertawakalah kepada Allah, Sesungguhnya Allah mengasihi orang-orang Yang bertawakal kepadaNya."

(ali imran:159)



p/s: Ingat!! blaja bkn krn exam atau sesuatu yg diuji tapi blaja adlh ikhlas krn menunaikn tanggung jawap menuntut ilmu :)
lepas ni nk update post budaya ilmu mnrt perspektif islam nk kongsi ngn sume :)



Older Post | Newer Post


Photobucket

Assalamualaikum..1st of all i'm nur husna:)
nice 2 meet u guys.this is my own blog dats i wrote many story about my journey or sharing smthg moment..
and all of its i'll dedicate 2 all my followers,so keep vsiting my blog 2 kno smthg new dats i want 2 share:)..
barakallahufikum!!

  



Story About Stuff Links






This template was created by FaqihahHusni. Please inform me if I use your artwork but I did'nt mention your name. Thank You all for helping me :D Best view in Google Chrome only.
about------